БИО контрол на плевели с BioMant

 BioMant са пръскачки за алтернативен начин за борба с плевелите, в който не се използва химия.
Машините BioMant унищожават плевелите с вода, загрята до 99,5 ° C. Високата температура на водата разрушава клетъчната структура на растението, причинявайки изгаряне на горната част. След многократни обработки растението расте толкова слабо, че изчезва напълно.

ХортиСмарт Солюшънс предлага и пръскачките BioMant Herbi специално разработени за прилагане на органични хербициди, например пеларгонова киселина, която трябва да се прилага в големи количества (например Finalsan® изисква 166 l / ha), за да се постигнат желаните резултати. BioMant Herbi обаче може да се използва и за прилагане на други течни препарати, като органични растителни подобрители.

Когато използването на хербициди не е позволено или желателно...

Органичен контрол срещу плевели с гореща вода

За разлика от други нехимични методи за контрол на плевелите, като горене, с горещ въздух или механично премахване, използването на гореща вода е много по-ефективно, икономично, спестява време и усилия.

Машините BioMant Aqua се борят с плевелите чрез пръскане на гореща вода (99.5С), като по този начин се уврежда клетъчната структура на плевелите. С повтаряне на третирането с топла вода постепенно се унищожава и корена на плевела, като в последствие умира напълно. Има възможност моделите да се изработят с рамки за монтиране към различни превозни средства, ремаркета, пикапи и др.

С БИОпръскачките се постига максимален контрол на плевелите, дори когато се отглеждат органични продукти в зеленчукови ферми, градински разсадници и декоративни растения. А в последно време биопродуктите имат увеличено търсене и се реализират на доста добра цена.

Екосъобразно и природощадящо е използването на BioMant Aqua  и за почистване на алеи в паркове, намира приложение в озеленяването и градинарството, в поддръжката на спортни терени и голф игрища, защото освен за отстраняване на плевелите, може да се използва и за почистване под високо налягане. Дебита на водата е адаптиран към съответния модел и комбинира висока скорост на работа с ниска консумация на вода. Направи запитване за доставка.

Предимства на BioMant Aqua

Ефективен, икономичен, спестява време

За разлика от други нехимични методи като изгаряне, горещ въздух или механични методи, борбата с плевелите с помощта на гореща вода е много по-ефективна, икономична и спестява повече време. В сравнение с други пръскачки с гореща вода, BioMant има значително предимство.

Когато използването на хербициди не е разрешено или желано

С пръскачките за гореща вода BioMant е възможен ефективен контрол на плевелите дори при отглеждане на органични продукти в зеленчукови ферми, в разсадници и при отглеждане на декоративни растения. Сега има ниша за биологични продукти, които трябва да се произвеждат без използването на хербициди и др., които се реализират на добра цена.

В общинския сектор и на други неземеделски земи все повече държави регулират използването на хербициди, а в някои случаи са издадени забрани за хербициди.

Ефективен върху мъх и водорасли

Тъй като уредите BioMant имат и функция за почистване под високо налягане, остатъците от мъх и водорасли могат не само да бъдат унищожени, но и напълно отстранени.

Без риск от пожар, без увреждане на инфраструктурата

За разлика от други алтернативни методи за борба с плевелите, агрегатите за гореща вода не могат да причиняват пожари или механични повреди на третираните зони.

Оптимално адаптиран дебит на водата

Устройствата BioMant гарантират висока работна скорост с нисък разход на вода, благодарение на високия дебит на водата, който е адаптиран към съответния модел.

2-в-1: Премахване на плевелите и почистване под високо налягане

BioMant може да се използва за отстраняване на плевелите и като уред почистващ под високо налягане и по този начин оптимизира поддръжката на района.

Тихо и екологично

Няколко модела BioMant са оборудвани с екологични газови нагреватели и помпа с акумулатор.

Контрол на плевели с органични хербициди

BioMant Herbi

BioMant Herbi  машините са специално оптимизирани за пръскане с хербицид на биологична основа, например с пеларгонова киселина. За разлика от конвенционалните хербициди, тези на биологична основа е необходимо да се прилагат в големи количества, за да се постигнат желаните резултати. Оптималното разпределение на необходимото количество биохербицид се получава благодарение на специално разработени плоско-струйни дюзи и гъвкави предпазни капаци, които се отклоняват при наличието на препятствия, като например кофи за боклук, пътни знаци и др.

Поради необходимостта от по-големи количества биохербицид най-често BioMant Herbi се предлага като прикачна машина за различни превозни средства с достатъчно голям резервоар за осигуряване на ефективен контрол срещу заплевяване.

Моделът се предлага и като отделна система за пръскане с електрическа количка. Тази количка има собствено електрическо задвижване, много маневрена и с продължителност на работа приблизително 5 часа. Скоростта може да се регулира от 1-6км/ч.