ВОДОХРАНИЛИЩА И ИЗКУСТВЕНИ ЕЗЕРА

В селското стопанство и индустрията често се налага изграждането различни по големина и предназначение обекти за съхранение на вода: водохранилища, изкуствени езера и язовири за развъждане на риба, мелиорационни канали, пожарни резервоари и др. От изключителна важност за големите резервари и водоеми е тяхната функционалност. За да покрият изискванията обусловени от тяхното предназначение, трябва надеждно да съхваняват водата и да не се допуска нейното изтичане.

Изкуствени водоеми за поливане и съхранение на вода

Водохранилищата са с голяма площ на водната повърхност и тяхносто основно предназначение е да съхраняват вода за напояване в селскостопанскя сектор – на земеделски култури, на животни или други селскостопански нужди. Онсовното и най-важно за водохранилището е да е перфектно хидроизолирано. Решението е pvc водонепропусклива мембрана в различни форми и дебелини за водни резервоари и водохранилища, която може да е комплект с покривало, пасващи на всякаква геометрия.

ХортиСмарт Солюшънс предлага разнообразие от вътрешни и външни мембрани за водни резервоари и водохранилища. Квалифицираните ни специалисти ще ви насочат в избора на оптималния материал за облицовка в зависимост от приложението и локалните особености. Ние предлагаме услуга с „пълен инженеринг“, от измерването до монтажа. Водните резервоари се измерват с помощта на сателитни технологии(GPS базирана технология). Създава се високоточно изображение на размерите и позиционирането на резервоара. Предлагаме различни системи за покриване срещу водорасли и замърсявания: плаващо покритие Genafloat или напълно затворен воден резервоар.

Мембрана за изкуствени езера и водоеми

Aquatex® EX – синтетична мембрана, черна, дебелини 0,6 мм и 1,0 мм.

Много висококачествено полипропиленово фолио, което е подходящо за съхранение на дъждовна вода, чиста вода или рециркулационна вода. Aquatex® EX е особено подходящо за приложение, при които са поставени изисквания за температура, UV устойчивост и висока химическа устойчивост.

Aquatex® PVC  –  ПВЦ фолио подходящо за съхранение на дъждовна вода, чиста вода и хлорирана вода до 0,5 PPM.  Дебелини 0,5 мм и 1,0 мм, черен цвят

Aquatex® PVC Extreme – Това е бяло фолио, което е специално разработено за използване в страни, в които има високо излагане на UV лъчи. Бял цвят, дебелина 0,75 мм

Aquatex® PVC Extreme – Това е бяло фолио, което е специално разработено за използване в страни, в които има високо излагане на UV лъчи. Фолиото е подходящо за съхранение на дъждовна вода, чиста вода и рециркулационна вода. Устойчиво на хлор до 3 PPM. Бял цвят, дебелина 0,75 мм

Aquatex® EPDM – EPDM е синтетичен високотехнологичен каучук с голяма еластичност и издръжливост. Високата му устойчивост на озон и UV лъчение, както и отличната му химическа устойчивост правят този материал идеален за съхранение на почти всички видове вода за градинарство. Черен, дебелина 0,75 мм.

Genatex® – мембрана за защита на брегове на изкуствени езера; Комбинация от UV устойчиво HDPE фолио с текстил в черен цвят. Материалът е пропусклив за вятър и вода, но предпазва по-голямата част от вредната слънчева светлина.

Вътрешно покритие за изолация и предпазване на стени и дъно 250 gr/m² – Защитнитен текстил за стени и дъно с дебелина 250 gr/m² , който се използва като защитен слой между стоманените стени на резервоара и фолиото покриващо стените и дъното. Това предотвратява повреда на фолиото от остри части и предмети.