Колесни ULV хербицидни пръскачки Mankar

Пръскачките за хербициди от групата на MANKAR®-Roll са разработени на принципа на ръчните колички и това ги прави изключително удобни както за междуредово третиране на големи селскостопански градини и разсадници, така и за плочо-пътеки и павирани площадки в паркове и градини.

Новите модели са колесни хербицисни пръскачки са оборудвани с подвижни отклоняващи се капаци, които се завъртат около оста си при допир с препятствия като стебла, дънери, какамъни и колове.

Стръмните склонове вече не са проблем благодарение на малкото тегло на уреда от 12.5 до 22.0 кг. (вкл. хербицида, в зависимост от размера на капака на пръскачката и помпата). 

Широчината на разпръскване варира от 45 до 110 см и тук е определящ размера на предпазния капак на пръскачката. Широчината на третиране може да бъде фиксирана или да се регулира ръчно в рамките на определени граници. Съществува и вариант за автоматично нагласяне, когато уредът срещне препятствие по пътя си.

Освен по предпазният капак, моделите се различават по три основни характеристики: дозировка на хербицид, размер на колелата и разположението на предпазният капак.

Заоблената форма на капака пази растенията от наранявания. Максималната широчина на разпръскване се променя ръчно, с фиксиране на капаците под определен ъгъл.
Разпръскващите дюзи могат да се монтират към рамата отпред или зад колелото. Като опция дюзите и капаците могат да се монтират, изнесени настрани за пръскане в реда на насажденията. 

Хербицидните пръскачки имат вградена електронна сигнализация за неизправност в дюзата или батерията. Колелото с диаметър 53 см прави хербицидната пръскачка подходяща за работа и при неравни терени.