Машините за вятър – ефективно, иновативно решение срещу измръзване

Машините за вятър – ефективно, иновативно решение срещу измръзване

Сланата е все по-сериозен проблем за овощарството и лозарството.

Фермерите търпят все по-сериозни загуби на земеделска продукция породени от пролетните слани. Вероятността, времетраенето и честотата на студовете се увеличават. Измръзванията стават основен фактор, заедно с градушките, сушата и преовлажняването за сериозни загуби на земеделска продукция, дори за загуба на цели реколти от череши, сливи, кайсии, праскови, ябълки, бадеми, орехи и други плодове. Сланите засягат сериозно и производството на десертно и винено грозде. Разбирането на основните видове студ и основните физични и химични процеси,  свързани с активната и пасивна защита от слана ще помогне за разбиране на методите за противодействие на сланата и за правилния избор на защита от слана. 

Пролетното време се характеризира с два основни вида студ, водещи до загуби за фермерите.

Кои са те можете да прочетете тук: Видове студ

Перките за защита от слана FrostBoss C49 са сигурен метод за ефективно въздействие срещу инверсните пролетни студове. Ролята им е да свалят топлите въздушни маси към повърхността на земята до короните на дърветата и да задържат температурата положителна, възможно най-близко до 0°С. Машината за вятър трябва да прави равномерен вятър, който да прониква между растенията, като достига на максимално разстояние, за да има максимален икономически ефект за фермерите.  Още за перките FrostBossC49

Шест основни предимства на перките FrostBoss C49 пред конкурентни модели:

• Специална сплав и форма на витлото на перките. Патентования дизайн гарантира равномерното разпределение на топлия вятър по цялата защитавана площ.

• Добро покритие – средно 7 хектара

• Значително по-ниски нива на шум – 50dB на 300м

• По-ниски разходи за гориво – 22л/час срещу 35л/час при перки с две витла

• Местно представителство с опит в монтажа и поддръжката – гаранция за успех и безпроблемна работа

• Добра цена за инвестицията и бърза възвращаемост

• Най-ниска цена на декар при първоначалната инвестиция, спрямо традиционните методи за защита от слани.

• Приложима при всякакви видове овошки, като череши, сливи, кайсии, праскови, ябълки, круши, лешник, орех, боровинки, десертни и винени лозя.

Още от нашия БЛОГ: